BAHAN-BAHAN
1 tin susu sejat/ cair
1 sudu serbuk coklat
serbuk agar
1 cawan gula
3 cawan air
CARA MEMBUAT
1.Mula-mula masak air hingga mendidih
2. Masukkan serbuk agar-agar dan kacau
3. Masukkan satu tin susu sejat/cair bersama satu cawan gula
4. Seterusnya, bahagi dua bahagian iaitu bahagian A dan B
5. Bahagian A dicampur dengan serbuk coklat dan kacau. Manakala bahagian B pula tidak dicampur dengan apa-apa.Sekiranya minat kaler kuning, masukkan kastad 1 sudu.
6. Sekarang tibala masanya untuk kita selang selikan adunan A dan B.
7. Masukkan 2 senduk adunan A dahulu dan tunggu selama 5 min. Kemudian masukkan 5 senduk adunan B, dan seterusnya diulang kembali secara berselang seli.
8. Kemudian, letakkan dalam peti sejuk.
xsiap lagi..
ReplyDelete